onsdag 6 oktober 2010

När vissa väljs in, stöts andra ut

När Hillevi Engström väljs in som ny arbetsmarknadsminister väljer SVT att sparka Karin Hübinette som programledare för Agenda, dessutom får inte Hübinette vara med i Aktuellts sändningar.

Jag förespråkar förvisso vår public service tv och anser att den inte ska kunna styras från regeringshåll. Den ska vara helt neutral och kunna sätta hårt mot hårt oavsett vilka de rapporterar om. Däremot känns det väl löjligt om Hübinette inte får vara kvar på grund av att systern blivit minister. Har man verkligen så dåligt förtroende för Hübinettes professionalism? Sedan ska man kanske inte låta henne intervjua sin syster och ställa henne mot väggen, det kan leda till problem utanför tv-studion, men det finns väl andra människor på SVT som kan leda det programmet i sånt fall?

Jag vet att Hübinette själv säger att hon förstår beslutet, men jag tycker det är lite att inte lita på henne. Ta tillbaka henne till Agenda och låt KGB vara back-up när det blir dags att grilla systern.

Nättidningar: AB, DN, Expressen, SVD

2 kommentarer:

  1. Det är rätt beslut att sparka Karin Hübinette. Hon mister tyvärr sin trovärdighet. En journalist ska vara helt opartisk och det måste vi sträva efter. Vi kan inte ha journalister som tar ställning eller verkar ta ställning. Tråkigt att släktskap ska få förstöra, men någonstans måste man dra gränsen. Partifärgade journalister ska vi inte ha!

    SvaraRadera
  2. " Vi bör se till att vi inte manövrerar oss in i den situationen där vi hamnar just där vi verkligen inte vill, nämligen att vi tappar kontrollen över sen svenska radio-och TV-verksamheten". Låter det bekant? Rena rama sosse sanningar a la partisekretaren Bo Toresson!

    SvaraRadera