onsdag 6 oktober 2010

Aaaaaaand they're off...

Det här med smutskastning mot politiker är en ständig källa till läsning. Nu ska Aftonbladet försöka få den nye ministern Ulf Kristersson att avgå genom en kampanj. Inte något som AB är ensamma om, då Expressen gärna publicerat smutskastning om Sossar under deras regeringstid. Kristersson har varit med och sålt lägenheter från kommunalt bolag till ett privatägt bolag, vilket i sig inte är särskilt häpnadsväckande. Däremot fick Kristersson en lägenhet hos den privata aktörer, som han dessutom fick behålla trots att andra blev vräkta på grund av samma agerande. Känns lite klumpigt faktiskt, behöver inte alls betyda mutbrott, men det är dålig tajming att sälja ut kommunens egendom till en privat aktör, samtidigt som man själv får en lya där.

Fascinerande att Expressen som gör en presentation av samtliga nya ministrar inte nämner ett ord om detta. Förstå vad lätt det skulle vara för makten att grundlura oss medborgare om det inte fanns tryckfrihet i landet? Tänk er att allt det som ni läser i media, har gått igenom en censur för att passa de styrande, då skulle oppositionen bli utsatta för påhopp medan regeringsmakten framstod som änglar.

Reinfeldt har dock lärt sig läxan från föregående regeringsbildning och fråga ut sina kandidater ordentligt om deras "garderobsskelett". Smidigt och smart och Reinfeldt, nu slapp han bli av med en minister efter ett par dagar för att denne inte betalat TV-licens. Vilket gör att väldigt många svenskar är okvalificerade att bli ministrar.

Sedan är det som bekant tillåtet att tycka vad man vill i landet, något som SD gärna påtalar. Då är det väldigt dålig av SD att storma ut ur storkyrkan när prästen predikar om främlingsfientlighet, snacka om straffspark för övriga partier. Ohly tog chansen direkt och talade om för media att SD visade sitt rätta, främlingsfientliga, jag.

/F

Media: AB, AB, AB, ABExpressen, Expressen, Expressen, DN, DN, SVD, SVD, SVD

6 kommentarer:

  1. SD gick inte ut p.g.a av det du skrev. Biskopen är den med det tvivelaktiga agerandet.

    SvaraRadera
  2. Jag anser utifrån den bilden media har gett, som också är den bilden jag kan skaffa mig som inte var, att prästen talade om främlingsfientlighet. Om en demonstration mot främlingsfientlighet. Sedan gick SD ut ur kyrkan.

    SvaraRadera
  3. alla vet mycke väl vid de här laget varför SD gick.. så sluta sprid lögner ,, kräv en ursäkt av biskopen istället

    SvaraRadera
  4. Biskopen predikar om att det inte är rätt att göra skillnad på människor beroende på deras ursprung. Själva demonstrationen nämns i början på ett stycke som inledning. Sedan handlar det om människors lika värde. Se länken nedan för att själva läsa predikan.

    http://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?di=698910

    SvaraRadera
  5. @Fredde

    Och sedan avslutas predikan med en uppmaning att "låta stenarna tala", en solklar uppmaning till våldsvänstern att kasta sten på meningsmotståndare.

    SvaraRadera
  6. "låta stenarna ropa" som talet faktiskt lydde, handlar i det här fallet om inte om att kasta sten, utan om att döda ting bär vittnesbörd om saker.

    SvaraRadera