onsdag 22 september 2010

Stöldanmälan

Härmed vill jag göra en anmälan om stöld, eller fler egentligen. Kommer ni ihåg inlägget där jag skrev om idéen om hur valet skulle gå till, om inte kolla här -> http://fredwurst.blogspot.com/2010/09/ibland-fods-de-basta-ideer-i-en-bil-pa.html ? Tydligen finns det en professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet som läste det iallafall. På aftonbladet nätupplaga står att läsa hur han föreslår Herr Walds och min idé som nytt valsystem. Detta är klart och tydligt stöld, läs själva http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7831852.ab.

Den andra stöldanmälan handlar om att alliansen tar mandat i Dalarna, känns det rätt att de som ska styra vårt land i fyra år. De som ska vara landsfäder och föregå oss i hur vi ska leva, de som är den högsta makten i landet. Ska de verkligen stjäla? Mandat får man via val, man tar inte. Man gömmer sig dessutom i väntan på valresultatet, är det för att polisen inte ska lyckas ta fast dem? För visst måste väl polisen vara inblandad när det handlar om stöld? Expressen, AB, SVD,

Mycket stora tankar flaxar igenom mitt huvud, nästan som en albatross hade förvillat sig in i ovan nämnda huvud och flög omkring. Årets val betecknas som rysare så ofta att hockeyns slutspel framstår som rena rama schackspelet.

5 kommentarer:

  1. Knappast en unik idé. Och i vilket fall som helst är idéer inte skyddade av någon lag. Sorry - inte stöld i något av fallen.

    SvaraRadera
  2. sluta rök på sosse

    SvaraRadera
  3. Att din idé om schlagerröstningen stals har jag full förståelse för, fast du hade ju också snott det från schlagern. Angående om att alliansen tar mandat i dalarna säger jag bara hellre alliansen än (N)SD(AP).

    Agående albatrossen, har du alltid varit något av en airhead

    SvaraRadera
  4. Då ska man anmäla stöld för ännu en sak, nämligen de TVÅ mandat som de rödgröna tog från Alliansen på valkvällen p g a systemets utformning. Alliansen skulle ha 174 mandat men fick bara 172. Med andra ord så har vi egentligen en sida som ska ha 175 mandat men bara får 173. Al Gore förlorade i Florida p g a röststrul. Samma sak händer här. Stöldanmäl gärna men det som egentligen stulits är det korrkta valresultatet...

    SvaraRadera
  5. Och vem stal du idén av, fjant?

    SvaraRadera