lördag 18 september 2010

Herr statsminister kunde alltså få tunghäfta

Läser ånyo om fallet Annica på AB:s hemsida, tydligen har det spridit sig utanför landets gränser också. Bra att det uppmärksammas och tas fram. Kul också att vår statsminister får tunghäfta när det förs på tal, han som alltid har svar på tal. Jag gillar inte hans sätt att vara som intervjuperson, han talar mer än gärna om vilka fel som finns, men inte gärna hur felen kan avhjälpas. Dessutom på ett tråkigt och kaxigt sätt.

I övrigt är ju all politik idag syftande till att smutskasta motståndarna, mer ideologier tack. Troligtvis skulle valdeltagande bli snuskigt lågt om politik blev vad det egentligen handlar om istället för en smutskastningspolitik.

Jag har en tanke kring det här med arbetspolitiken. De här arbetslösa människorna som idag sitter i en åtgärd? Vad händer med dem efter valet? De kommer förmodligen sakta men säkert får återgå till öppen arbetslöshet igen fram till nästa val då det kommer läggas energi på att gömma siffrorna.

Lustigt det där med hur de makthungrande politikerna kan förvrida siffrorna för att framstå som bättre än vad de egentligen är. Hur som helst, det är vår plikt som medborgare att gå till urnorna imorgon och rösta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar