måndag 20 september 2010

Mycket snack och lite lösningar

Såhär i efterdyningarna av valet kan man idag läsa om fallet Annica på aftonbladets nätupplaga. Ett fall som fick statsminister Reinfeldt att få tunghäfta och avbryta en intervju. Det sades dock då att det minsann skulle lösas, att det var ett misstag. Såhär dagen efter valet vet vi att det var skitsnack, det fanns ingen lösning för Annica. Det är bara att försöka överklaga beslutet. Ska vi verkligen ha det såhär i vårat land? De som är uppenbart sjuka får inte den hjälp de behöver utan sätts på pottkanten. Är det såhär vi vill ha det i landet? Tänk på det, tänk om ni själva blir sjuka? Vem ska ta hand om er då? Ett fungerande nätverk, för människor som är oförmögna att arbeta, måste vi kunna kräva av en välfärdsstat - oavsett färg på regering.

För övrigt är det kul att läsa och följa diskussionen om hur Reinfeldt ska få ihop sin regering. Det börjar likna en sandlåda där alla har bestämt sig för vilket gäng de vill tillhöra, och är alldeles för stolta för att ens tänka tanken på att byta. Sedan har vi SD som ingen vill leka med, frågan är om inte ett omval kan vara rätt modell för Sverige. Då kan man hoppas att ena sidan får egen majoritet och på så sätt ta bort SD ur diskussionen.

Frågan är dock om inte Miljöpartiet viker ner sig och glider över på den borgerliga sidan? En miljöministerpost för Maria Wetterstrand lockar nog litegrann samtidigt som de kan ta udden av SD. Frågor att bolla fram och tillbaka med, men det är ingen som vet utgången ännu. Med spänning ska vi vänta på vad som sker.

Media: AB, AB, AB, AB, AB, Expressen, Expressen, Expressen, Expressen, SVD, SVD, SVD

1 kommentar:

  1. Fallet Annica är tragiskt och det måste rättas till. Annars kan vi inte kalla oss för människor. Regelverk måste kunna böjas vid behov.

    Men att cyniskt utnyttja hennes situation för att påstå att detta beror på Alliansens politik är gräsligt. Följ följande länk så ser du att sådana här saker hände under sossarnas tid också.

    http://www.riksdagen.se/webbnav/?nid=67&doktyp=fr&dok_id=GT11907&rm=2005/06&bet=907

    Dessutom var sossarnas ambition densamma -reducera sjuktalen. De rödgröna är ohederliga.

    SvaraRadera