onsdag 29 september 2010

Den korrupta staden...

Okej, jag börjar bli till åren. Jag ser på Uppdrag granskning, som handlar om "Den korrupta staden" eller Göteborg som det heter i folkmun. Lite beklämmande är det att se hur folk utnyttjar företags pengar för egen vinning, ännu mer skrämmande är att det verkar vara vanligt. Frågan är hur man kan vara så dum att man låter sitt företag betala fakturor för jobb som är utförda i sitt hem.

Sedan är Janne Josefsson den jobbigaste mannen i världshistorien, tycker det är lågt att gå hem till en person och knacka på dörren med en kamera i högsta hugg. Ännu sämre att upprepa att man vill ställa frågor trots att intervjuobjektet säger "inga kommentarer". Givetvis är det bra att kommunalt styrda bolag granskas, då det rör sig om skattepengar eller, som i det här fallet, hyrespengar. Men måste då Josefsson ta med sig ett företags VD ut till en adress och titta på objekt och helt plötsligt blanda in en förbipasserande. Har väldigt svårt för den mannens sätt att arbeta. Får journalister bete sig precis hur som helst?

På tal om inget så käkade jag lunch med Marcus Birro, eller ja inte tillsammans med honom på något sätt. Vi åt dock på samma ställe, inte för att någon bryr sig det minsta, men det var dagens meningslösa tillägg.

Läs mera: GP, expressen, expressen

3 kommentarer:

  1. Börjar du redan få de grå eftersom du känner dej gammal???

    SvaraRadera
  2. OCH NÄR skall den värsta grejen fixas? Detta att nervärdera människor!! Ni vet som vi svenska folk har kommit överens om, stadgat i lag, att våra lokala politiska samhällen av respektive invånare, alltså våra kommuner Sverige runt, benämns just kommun. -Med att ju några, särskilt tjänstemännen i kommunhusen i Göteborg, benämner Göteborgs kommun för Göteborgs stad. Och att man ju inte kan benämna landsbygd -till exempel delar av Hisingen- för stad.
    Alltså visst finns också Göteborgs stad, med sina gator, höga hus och dålig luft, med att samhället av invånarna runt Kopparmärra, benämns kommun. Att vi med denna så kallade kommunreformen 1969, vill ytterligare hävda demokratin, att alla människor är lika värda.

    SvaraRadera
  3. så om du som kommunal tjänsteman svindlat skattebetalarna på flera hundra tusen kronor så skall han/hon inte behöva riskera att få en fråga från en tv-journalist (exv gp verkar ju inte ha en egen undersökande avdelning). När det gäller Janne så tycker väl de flesta som inte har rent mjöl i påsen att han är just jobbig som du skriver medan många andra med mig ser honom som en hjälte. Och vad gäller den förbipasserandes åsikt om trädbelysningen syftade den till att få vd:n (eller vad hon var) att verka exakt så dum som hon var (man ser att hon skäms ögonen ur sig när vem som helst på gatan ser igenom bedrägeriet som hon svalt med hull och hår, och ja, det var hon som attesterade fakturan). Och när det gäller din blogg kan du väl tänka igenom vad du skriver så att vanliga människor inte behöver slösa tid på dina mediokra tankar (eller inte koppla den till nyheter)

    SvaraRadera