fredag 22 februari 2013

Vad är egentligen intressant fakta?

Satt och läste om den 35-årige man som hoppade in på Friends arena för att krama Lionel Messi. Aftonbladets nätupplaga skriver om händelsen och belyser då att han var en tidigare dömd brottsling, vilket dessutom gör att AIK som ansvarar för säkerheten har brustit.

Två tankar om detta: först bara för att AIK äger bolaget kan det väl knappast belasta föreningen om en person beträder gräsmattan? Och nej jag är inte AIK:are, jag är en helt vanlig föreningsmänniska. Givetvis bör företaget AIK säkerhet kolla över rutinerna för att förebygga att det händer igen.

Tanke två, vad har tidigare domar med det här att göra? Bristfällig visitation läste jag något om, men förväntas man som besökare på ett idrottsevenemang ta med sig ett utdrag ur belastningregistret? Ska ett par entrévärdar förväntas hinna titta igen alla 55000 utdrag? Och vad händer då med de som har brottsliga handlingar i sitt utdrag? Ska de inte tillåtas gå in på arenan? Ska tvingas bära  en tröja i flourescerande färg så vakterna har koll på dem?

Sedvanligt skandalfokuserande journalistik, men det är ju vardag nuförtiden. Ja det var dåligt att han fick hoppa in, förhoppningsvis kollas rutinerna över och det händer inte igen.

För övrigt anser jag att TNE är en säkerhetsrisk

/Fred W Urst

Aftonbladets

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar